Blogg- Livet på Sannegården!

Mitt första blogginlägg,

Från början!

 

Linda: Hej! 

Vi har länge klurat på ifall vi kanske skulle ha en blogg så att Ni, alla våra kära  gäster och facebookföljare kan få en inblick i vardagen här på Sannegården!

Vad tror ni? Jag tror vi provar!

Hur startar man då upp, vad ska jag skriva om egentligen? Jag tror nästan att vi, så här i början helt enkelt får börja... från början!

 

Oktober 2014

Det var en väldigt fin höst. Det hade inte hunnit bli så där höstruskigt som man tänker sig höstar utan det var fortfarande vackert väder och höstfärgerna sprakade som eldflammor i naturen och allt kändes varmt, mysigt och omfamnande.

Jag skulle åka till Gimo Herrgård för att träffa den här Killen som jag chattat med i ett par veckor, jag var nervös såklart men på bra humör!

Jag svängde in på Herrgårdens parkering och där stod en enda bil och i den ensamma bilen satt Jonas. 

Ja, så gick det till för tre och ett halvt år sedan. Vi tog en promenad, fikade och pratade och sen var det liksom klart. Det sa klick! Vår planerade fika slutade fem timmar senare.

 

December 2014

Nu var det gråväder och ganska trist ute. Jonas hade på nått sätt helt enkelt bara flyttat hem till mig någon vecka efter mötet på Gimo och just den här söndagen hade vi inte så mycket att göra. Vi bestämde oss för att ta en tur med bilen ut till Barnens ö där min kompis Sofi hade berättat att det fanns ett hus till salu som hennes vän hade varit och tittat på. 

Vi åkte iväg för skojs skull och kom fram till ett stort timrat hus med flera småstugor runt på gården. Vi kikade och spanade och tänkte för oss själva att om det verkar så här häftigt i mitten på December, tänk då hur det är på sommaren!

Det var kul med en utflykt och vi hade inga som helst planer på att köpa ett hus, utan var bara allmänt nyfikna.

Vi hade inte tänkt oss en "riktig" visning av mäklare men han envisades med att komma ut när vi bara ville meddela att vi tänkte åka och titta lite utifrån. Det finns ju faktiskt ingen klok människa som köper hus ett par månader efter första dejten heller!

Hur det nu än kom sig så var vi ändå snart tillbaka vid gården och då var det ägaren som tog emot oss.  Det tog sedan ett par månader och första april 2015 skrev vi på köpekontrakt och var ägare till en fastighet på strax över tre hektar. Så det visade sig att det kanske visst fanns några kloka människor som köpte hus ett par månader efter första dejten!

 

Det var så det hela började och nu firar vi alltså tre år på Sannegården!

Många hälsningar från oss och fortsätt spana in vår sprilland nya blogg

Kram Linda och Jonas